Nowoczesna architektura : Nowe inicjatywy projektowe / projektowe miasta Taipei City

Dzięki uprzejmości Rumen Yotov, Image Adv.
Próba architekta, Vlado Valkof, z projektantami Małgorzatą Blasik i Anne Valkof, w konkursie New Museum Taipei City Art, polega na odnalezieniu istoty sztuki i zmaterializowaniu naszego pojęcia sztuki.
Przedefiniowanie znaczenia muzeum sztuki i zmiana sposobu funkcjonowania muzeum sztuki.
Aby zorganizować relację między nami a światem wokół nas.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Oprócz animowania form, zmanipulowaliśmy ruch, aby zaindukować produkcję nowych możliwości miejskich.
Nasza propozycja stanowi syntezę różnych funkcji programowych: muzeum sztuki, park, kładka, usługi w elastycznej i wszechstronnej przestrzeni.
Dzięki uprzejmości Rumen Yotov, Image Adv.
Ponieważ witryna znajduje się pośrodku parku, naszym podejściem do projektowania jest nierozłączanie parku i umożliwienie nieograniczonego przepływu pieszych.
Połączyliśmy park z obu stron budynku muzeum, wykonując istniejące alejki parkowe i ścieżki rowerowe poprzez pawilony parkowo-terenowe z programami pop-art, programami rozrywkowymi dla dzieci i służb oraz za pomocą zadaszonego zewnętrznego dziedzińca z lapidarium który służy jako kontynuacja parku.
Dzięki uprzejmości Rumen Yotov, Image Adv.
Szklane pawilony są otwarte i mają wizualny kontakt z parkiem i rzeką Da-Han.
Nowa kładka ze stacji kolejowej Ying-ge to przejście dla pieszych na drugim poziomie.
Po wejściu do budynku kładka przekształca się w kręgosłup dystrybucji.
Praktycznie marnujemy 0% powierzchni metra na korytarze.
Dzięki uprzejmości Rumen Yotov, Image Adv.
Programowo kompleks muzeum sztuki jest zorganizowany wokół idei ścieżki gradacji i odkryć: pętli przestrzennej 3D, w której najpierw użytkownicy zainteresowani są zadaszonym placem zabaw na dziedzińcu – dziedzińcem – lapidarium, a następnie podnoszą swoje oczekiwania w obszarze pół-plenerowym.
pawilony sztuki, a na koniec użytkownicy cieszą się euforią w Muzeum Sztuk Pięknych na drugim i trzecim poziomie antresoli.
Schemat labiryntu / pętli połączony wokół wind towarowych i galerii ułatwia oddzielenie galerii wystawienniczych w celu konserwacji i aktualizacji.
Dzięki uprzejmości Rumen Yotov, Image Adv.
Architekt: Vlado Valkof Lokalizacja: Nowe Tajpej, Tajwan Projektanci: Malgorzata Blasik, Anne Valkof Renderings: Rumen Yotov, Image Adv.
Inżynieria lądowa: Nick Tonchev Klient: New Taipei City Government Typ: Culture Data: Sierpień, 2011 Status: Konkurs Powierzchnia: 51.045 mkw.
[hasła pokrewne: sprzęgła sztywne, obliczanie zapotrzebowania na ciepło, sprzęgło tarczowe ]

Powiązane tematy z artykułem: obliczanie zapotrzebowania na ciepło sprzęgła sztywne sprzęgło tarczowe